Publikováno: 9. 9. 2024

Máma jede do Turecka aneb nejlepší hotely pro dovolenou s dětmi

A to i ve chvíli, kdy nejste wondermáma, která s kojencem v nůši neohroženě vyrazí poznávat krásy Lakandonské džungle.

Pro mě, stejně jako pro většinu maminek, totiž začíná správný rokenrol už při čekání na odlet, kdy mé děti obvykle vyčerpají svou zásobu trpělivosti a hodnosti. A pokud zrovna nemám to štěstí a odlet ve 3 ráno (takže okamžitě usnou, jak se odlepíme od země), musím 2-10 hodin v kuse pohupovat miminko v náruči, aby jeho křik neprovrtal díru do pláště letadla, nebo chodit s batoletem sem a tam uličkou, a přitom v sobě najít dost sil a omluvně se usmívat na všechny naštvané a nevyspané spolupasažéry, které moje několikahodinová pohupovací šichta ruší při sledování filmu na tabletu.

Tak dosti bylo humoru a teď seriózně o fantastické rodinné dovolené v Turecku, která začne hned po několika hodinách plných výzev, houpání, procházení, fňukání a stále dokola stejných otázek. A pokud si potřebujete uklidnit nervy a pocit sebeúcty, čekají vás během vaší dovolené v Turecku skutečné lázně. A nejen ty turecké, kam můžete utéct a trochu osvěžit tělo i mysl.

Proč do Turecka

Protože dovolená v Turecku patří v současnosti k nejoblíbenějším právě u rodin s dětmi všeho věku. A vždycky je fajn vědět, že s vámi někdo sdílí útrapy cestování a že nejste sama, na koho se mračí celé letadlo včetně dveří od kokpitu.

V Turecku se na vás a na vaše děti rozhodně nikdo mračit nebude. Ani v obchodech, v restauracích a už vůbec ne v hotelu. Děti jsou totiž turecký národní poklad, milovaný a hýčkaný celou rodinou. Pár špaget na stěně tu nikoho z klidu nevyvede. Tak si dovolte dovolenou! Dovolenou nejen od práce, ale i od práce doma, úklidu, nákupů, vaření a od všech lidí, kterým se musíte stále dokola za něco omlouvat. Zkrátka dovolená od všednosti.

A svým způsobem si tu odpočinete i od dětí. S pomocí animátorů jim můžete naplánovat tak pestrý program, že se budete na pokoji potkávat až večer. Většina miniklubů je totiž určena už pro nejmenší prcky od 4 let, kterým se animátoři plně věnují, takže si můžete v klidu zajít do Spa bez obav, že by se jim po vás stýskalo. A není nad to, když také jednou bude někdo pečovat o vás. Pokud máte děti větší, nemusíte strávit celý týden v rezortu a vyrazte poznávat kouzelné okolí. Hned za humny hotelu čeká nádherná příroda jako stvořená k procházkám, ale můžete si udělat i túru do hor. Takže ideální řešení, aby se děti nabaštily a rodiče odjeli zrelaxovaní.V Turecku se na vás a na vaše děti rozhodně nikdo mračit nebude. Ani v obchodech, v restauracích a už vůbec ne v hotelu. Děti jsou totiž turecký národní poklad, milovaný a hýčkaný celou rodinou. Pár špaget na stěně tu nikoho z klidu nevyvede. Tak si dovolte dovolenou! Dovolenou nejen od práce, ale i od práce doma, úklidu, nákupů, vaření a od všech lidí, kterým se musíte stále dokola za něco omlouvat. Zkrátka dovolená od všednosti.

Péče o děti je tu totiž něco jako náboženství a podle toho vypadá i zázemí, které je v hotelech připraveno. Najdete tu minikluby, herny, hřiště, bazény i brouzdaliště a v některých hotelech i restaurace pro děti s vlastním menu, nebo s dětskou recepcí, aby si mohli připadat jako velcí. Pro děcka, která se trochu stydí, určitě volte hotel, co nabízí také animace v češtině, a budou si s animátory rozumět doslova i do písmene.

Rodinné hotely v Turecku

V nabídce Coral Travel je v rámci konceptu Coral Family Club hned "několik rodinných hotelů, které jsou přímo u pláže (nebo velmi blízko) a kde jsou čeští animátoři. Například hotely značek Marvida, Xanadu i Seven Seas nabízejí rodinné pokoje a pohodlí All Inclusive. Veškeré myslitelné vybavení pro nejmenší děti od postýlek, židliček až po nočníček je tu samozřejmostí.

Marvida Family Eco v Side je umístěná uprostřed krásné zelené zahrady, kde bude v parném tureckém létě přece jenom příjemněji. Aby se děti neuhřály, jsou tu dvě zastíněná dětská hřiště, dále dětské kino a minidisco, bazény se skluzavkami a minilunapark.

Další hotel, kde je o zábavu postaráno, je například Xanadu Resort v Beleku, jehož součástí je vlastní zábavní park Fancyland s tobogány a atrakcemi pro děti od 0 do 16 let. Je rozdělen do několika menších parků, třeba lanového Adventure parku nebo Fresh parku s vodními děly. V hudebním studiu si děti zase mohou zahrát na opravdové hudební hvězdy a natočit vlastní demo.

Pobyt v Seven Seas Hotel Blue v Side si zase užijete, pokud máte rádi o dovolené trochu luxusu. Opravdu luxusní je i adrenalinová divoká řeka, která se proplétá nad bazénovým komplexem. Výtvarné dílničky, sportovní soutěže, divadlo, ale i výuka cizích jazyků či pilates a joga pro děti jsou připraveny v Seven Seas Hotel Life v Kemeru.

Skvělá hodnocení od rodičů s dětmi má i Adora Hotel Resort v golfovém ráji jménem Belek, kde mají děti vlastní aquapark. Sice tam není český animátor, ale i tak se o děti skvěle postará zdejší animační tým. Nespornou výhodou je blízkost letiště, takže se nemusíte bát dlouhého transferu. Ani ceny, protože i známé a dobře vybavené rezorty si můžete v naší nabídce Last minute Turecko ulovit docela výhodně.